Családjog

Válóper menete és illetéke 2018

Amikor egy pár életének legszebb napján kimondja az igent, valószínűleg fel sem merül bennük, hogy a házasság kudarccal is végződhet. Pedig a válások száma folyamatosan nő és a válóper elindításától kezdve akár évek is eltelhetnek, mire sikerül mindenben megegyezni a feleknek.

Elolvasom

Az árvaellátás igénylése és módja 2018

Az elhunyt biztosított gyermekei vagy jogosultság esetén unokái és testvérei jogosultak az árvaellátásra. Az árvaellátásra az a 16. életévét még be nem töltött gyermek jogosult a törvényben meghatározottak szerint.

Elolvasom

Gyermektartásdíj 2018, megállapítása, megváltoztatása

A gyermektartásdíj megfizetése olyan téma napjainkban, mellyel az életközösség megszűnését követően minden pár találkozik. Összegének meghatározása, annak megváltoztatása, megszűnése, valamint az esetleges késedelmek szankcionálása számos kérdést felvet, melyek tisztázásához a személyes ellentétek és a jövedelmi viszonyok alakulása miatt sok esetben bírói út igénybevétele szükséges.

Elolvasom

Óvodai ellátás biztosítása, díja, nyitva tartás

Az óvodai ellátás három éves kortól egészen hat éves korig vehető igénybe. Az ellátás további egy évvel meghosszabbítható, amennyiben a gyermek nem vált iskolaéretté a hatodik életév betöltése után sem. Az óvoda heti 61 órában áll a gyermekek rendelkezésére.

Elolvasom

A házi gyermekfelügyelet igénybevételének feltételei, térítési díja

A házi gyermekfelügyelet hatalmas segítséget nyújt azoknak a szülőknek, akik a munkájuk miatt nem tudják biztosítani a gyermekük napközbeni felügyeletét. A házi gyermekfelügyelet biztosítja a gyermek életkorának, egészségi állapotának megfelelő ellátást akkor, amikor a szülő nem tartózkodik otthon. A házi gyermekfelügyelet 20 hetes kortól igényelhető, akár súlyosan beteg, vagy fogyatékos gyermekek számára is.

Elolvasom

Óvodai beíratás 2016 feltételei, időpontja - Kötelező-e az óvoda?

A 3 és 6 év közötti gyermekek életében igen fontos szerepet tölt be az óvoda. Az iskolára való felkészítés, a szocializálódás, a testi-lelki, érzelmi és értelmi fejlődés nélkülözhetetlen része, hiszen az intézményben folyamatos oktató-nevelő munka zajlik nap, mint nap. Bár 5 éves kor alatt nem kötelező részt venni az óvodai ellátásban, mégis ajánlott a gyermekeket minél előbb beíratni az óvodába a jelenleg érvényben lévő szabályoknak megfelelően.

Elolvasom