Gépjármű átírási költség kalkulátor

Fotó: © grobertson4 / Flickr
Fotó: © grobertson4 / Flickr
Noha az autózás korunk egyik legelterjedtebb utazási formája és számtalan ember rendelkezik olcsóbb esetleg drágább gépjárművel, abban mindenki egyetért, hogy az ezzel járó költségek és a fentartás havi kiadásait senki sem szereti. Sajnos rengeteg fizetnivalója akad annak, aki autót szeretne tartani, hiszen elég, ha a műszaki állapottal kapcsolatos költségekre, a gépjármű-felelősségbiztosításra vagy a baleseti adóra gondolunk. Ha megvettük autónkat, akkor sem dőlhetünk nyugodtan hátra, mert az átírás anyagi vonzatát is nekünk kell megtérítenünk, a kocsi árának tetejébe. Sokan külföldön próbálnak vásárolni, így kerülve el az átírás költségeit, de ez a megoldás természetesen nem teljesen legális.

Jármű típusa:
Lökettérfogat (cm3):
Teljesítmény:
A jármű kora (év):

Amennyiben Ön autót vásárol, az átírásnak 15 napon belül meg kell történnie az adásvétel dátumától számítva. Erre a határidőre érdemes minden érintettnek odafigyelni, mert a rendszer figyeli a késedelmet és ebben az esetben a hivatal súlyos mulasztási és késedelmi bírságot szabhat ki, ami sokkal több terhet jelenthet, mint maga az átírás ellenértéke. 

Szintén fontos tudnunk azt, hogy az átírás kezdete a felelősségbiztosítás megkötésének dátumával kell kezdődjön, mert biztosítás nélkül még egy vadonatúj autóval sem közlekedhetünk az utakon. Miután túl vagyunk az eredetiségvizsgálat és a kötelező biztosítás megkötésének procedúráján, máris elkezdődhet az átírás folyamata, melyben számos hivatal segítségünkre lehet.

Ugyanez a helyzet az átírási költségek kiszámításával is, hiszen rengeteg olyan weboldalt találunk a témában, amely segítségünkre lehet a kalkulációnál. 

 

Mindenki figyeljen oda és jól tekintse át a fizetnivalókat, mert kis körültekintéssel sokkal egyszerűbbé és olcsóbbá tehetjük ezt az alapvetően kényelmetlen kötelezettséget.